Olet täällä

Opetus ja koulutus

Tarjoamme suomalaisen viittomakielen ja eri viittomakommunikaatiokeinojen opetusta ryhmille, perheille ja yksityisopetuksena. Lisäksi tarjoamme opetusta suomen kielessä sekä erilaisia asiantuntijaluentoja. Tavoitteenamme on mahdollistaa kielellinen saavutettavuus visuaalisia keinoja hyödyntäen.

Opettajillamme on laaja kokemus opetus- ja koulutustilanteista. Luomme koulutuskokonaisuuden aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan – mitä juuri sinun perheessäsi tai työyhteisössäsi tarvittaisiin?

Opetustilaus

Kurssit

Kursseja järjestetään eri puolella Suomea säännöllisesti, ja ne on teemoiteltuja esimerkiksi tietyn ammattiryhmän tarpeiden mukaan. Opetamme suomalaista viittomakieltä, viittomia puheen tukena ja viitottua puhetta. Voit tilata tarpeitasi vastaavan kurssin isolle tai pienelle ryhmälle esimerkiksi työpaikalle tai oppilaitokseen. Suosittuja ovat olleet myös Viito vauvasi kanssa -kurssit.

Perheopetus

Perheopetusta annetaan, kun perheessä tarvitaan viittomia puheen tukena tai viittomakieltä vuorovaikutuksessa. Opetuksessa huomioidaan aina perheen yksilölliset tarpeet. Opetusta voidaan antaa myös useamman perheen ryhmäopetuksena, jolloin mahdollistuu vertaistuen saanti. Sopeutumis- valmennuksena annettava opetus on perheille maksutonta. Ennen opetuksen tilaamista perhe tarvitsee opetuspäätöksen kunnan sosiaalitoimen vammais- palveluosastolta.

Asiantuntijaluennot

Asiantuntijaluentoja pidämme esimerkiksi viittomakielestä, esteettömästä kommunikaatiosta, tulkkauksesta tai osuustoiminnasta. Meillä työskentelee useita kokeneita kouluttajia, joiden asiantuntemusta on hyödynnetty osana monien viranomaisten, työyhteisöjen sekä korkeakoulujen sisäistä koulutusta.

Tilaukset ja tiedustelut

Kaikkia opetus- ja koulutuspalvelujamme voit tiedustella sähköpostilla opetus@via-ok.net tai numerosta 040 720 6672. Toimimme pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Oulun seudulla, Rovaniemen seudulla, Jyväskylän seudulla sekä Ylä-Savossa. Katso hinnastomme.